Ouders zijn tegen bekering

Minderjarig meisje wil zich bekeren maar de ouders staan er fel op tegen

Ik wil me heel graag bekeren omdat ik geloof dat alles, wat in de koran staat de waarheid is en dat er niemand aanbeden mag worden behalve Allah en dat Mohammed (vrede zij met hem) de laatste boodschapper is. Nu zit ik met het probleem dat mijn ouders alle twee niet gelovig zijn. Mijn moeder is christelijk opgevoed maar niet streng gelovig. Mijn ouders zijn uit elkaar. Hun mening over de islam is erg negatief en ik heb het over mijn bekering gehad en beide zijn er op tegen. Bovendien vinden ze mij te jong om die keuze te maken. Ik ben 16 jaar maar qua gedrag en omgang met andere mensen ben ik volwassener ingesteld dan de normale tiener van 16. Hebben jullie misschien tips wat ik het beste kan doen? Of kunnen jullie mij advieseren wat ik als argument kan gebruiken, waarom ik deze keuze nu wil maken en niet als ik 25 ben.

Het aannemen van de islam is een grote en belangrijke stap. Het is dus niet vreemd dat je ouders verwachten dat je hier goed over nadenkt en hier

voorzichtig in bent. Wanneer je echter duidelijk kunt maken aan hen dat deze keuze een weloverwogen keuze is geweest zullen ze dit, vroeg of laat, met de wil van Allah gaan accepteren en respecteren.

Het beste wat je kunt doen in een dergelijke situatie is met hen hier het gesprek over aangaan en hen duidelijk maken dat jouw besluit (zoals je aangeeft) vast staat. Dit zal ervoor zorgen dat de insteek van het gesprek niet zal zijn dat jij een andere mening gaat vormen maar dat zij gaan

Nadenken over de manier waarop ze met jouw keuze om dienen te gaan.

Neem ook de volgende video/tekst eens door hieromtrent: http://waaromislam.nl/de-islam/advies/de-bekendmaking.html

Tot slot raden we je aan om in jouw omgeving een mentor te zoeken. Een

zuster die je voor is gegaan in deze stap of je in ieder geval kan begeleiden gedurende de eerste maanden van het praktiseren van de islam.

Team bekeerlingen.nl