Wanneer kun je moslim worden?

Wat is ervoor nodig om moslim te worden, wat moet je weten en wanneer kun je dan de stap echt zetten?

Ik ga naar een islamitische school. En ik heb gepraat met sommige meisjes over de islam. En ik begrijp de islam en het manier van leven. Ik wil alles over de islam weten wat ik maar kan vinden. Maar er is één probleem. Mijn moeder.. Ik wil bekeren maar ik ben er niet zeker van of ik alles weet wat ik nodig heb om te bekeren. Wat moet ik nog meer leren?

Alle lof is aan Allah

Wat je hoort te weten is de basis dingen, wat makkelijk te leren is. Zoals de betekenis van de shahaadatayn ( de twee getuigenis van geloof) , wat de sleutel tot de islam is. En de zes zuilen van geloof (Imaan), en de 5 pilaren van de Islam. Je moet ook leren hoe je moet bidden, zodat zodra jij je geloofsovertuiging hebt uitgesproken je gelijk kunt beginnen met bidden. Je kunt heel veel informatie over deze zaken vinden op deze website.

Wat betreft jouw moeder, we hopen dat ze jou niet stopt om moslim te worden. Behandel haar met goedheid en vertel haar over de Islam in mooie woorden. Misschien dat zij ook de islam zal omarmen. Als je bang bent dat zij zich tegen jou zal keren als ze erachter komt over jouw Islam, dan hoef je het haar niet te vertellen. Accepteer de Islam in het geheim, en vervul zoveel je kan je plichten tegen over Allah. Allah zal je nooit in de steek laten. Integendeel, Hij zal jou helpen en steunen als je tot hem Hem. We vragen Allah om jou te helpen het pad van de waarheid te volgen en je er standvastig op te maken.

En Allah is alwetend.

Bewerkt en vertaald via islamqa