Zamzam water

Wat is Zamzam water en wat is er zo bijzonder aan?

Wat zijn de voordelen van Zamzam water?

Alle lof is aan Allah.

Het water van Zamzam is water met veel goede eigenschappen. De engel Djibriel sloeg met zijn vleugel tegen de grond en zo ontstond de bron waar Zamzam water uit ontsprong. (Sahih Al-Bukhaari, 3364)

Allah bood op deze manier Ismail (vrede zij met hem) en zijn moeder het water aan. Het hart van de profeet (vrede zij met hem) werd ook gewassen met Zamzam water. Er zijn veel sahih (authentieke) ahadith overgeleverd, dat het water veel goed eigenschappen heeft, zoals bijv.

De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “ Het beste water op de hele wereld, is het  water van de Zamzam bron. Het kan dienen als voedsel en is goed voor het genezen van ziektes.” (sahih  Al-Jaami’, 3302)

Er is vermeld dat de profeet (vrede zij met hem) het water dronk. Ook deed hij (vrede zij met hem) zijn woedoe (wassing voor het gebed) ermee en goot het water uit op zijn hoofd. Hij (vrede zij met hem) bracht Zamzam water in kleine en grote kannen naar zieke mensen om het over hen heen te gieten en ervan te laten drinken. (Al-Silsilat Al-Saheehah, 883)

Een van de sahabah (metgezellen) heeft gezegd: “ We noemden het water ‘Al-Shabbaa’ah (verzadigend). Het water hielp ons, onze families te onderhouden. (d.w.z. het vulde de magen en hielp hen om zonder eten door te gaan , het was ook voldoende om de kinderen te voeden).” (Al-Silsilat Al-Saheehah, Li’l-Albaani, 2685)

De boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd:” Het Zamzam water is voor datgene waarvoor het wordt gedronken.” (overgeleverd door Ibn Maajah, 3062, dit is een hasan (goed) hadith)

Geleerden en rechtvaardige mensen hebben dit al ondervonden. Zij hebben het water gedronken met de intentie om aan een behoefte te voldoen, zoals de genezing van een ziekte, of  om bevrijd te worden  van armoede en ellende. Allah heeft  aan deze verwachtingen voldaan.

En Allah is Alwetend.

Bewerkt en vertaald via islamqa