Felicitaties i.v.m. jaarwisseling

De regelgeving aangaande het uitwisselen van felicitaties/gelukswensen rondom de Gregoriaanse jaarwisseling.

Is het toegestaan voor moslims om elkaar te feliciteren en dua(smeekbede) te doen op de eerste dag van het nieuwe jaar van de gregoriaanse kalender zonder dat ze de intentie hebben om het te vieren?

Alle lof is aan Allah

Het is voor moslims niet toegestaan om groeten uit te wisselen ter gelegenheid van het nieuwe jaar (gregoriaans) en het is hen ook niet toegestaan om het te vieren, omdat beide zaken inhouden dat je de niet-moslims imiteert, en ons is verboden dat te doen.

De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: "Wie een volk imiteert is één van hun." Overgeleverd door Aboe Dawoed, 4031; geclassificeerd als sahih(authentiek) door al-Albaani in Sahih Sunan Abi Dawoed.

En Allah is alwetend

Bewerkt en vertaald via islamqa